Tratament natural pentru endometrioza

Tratament natural pentru endometrioza

Avem un succes crescut in tratarea endometriozei cu o combinatie de schimbari in dieta, suport nutritional, ameliorari emotionale, si terapii alternatve cum ar fi acupunctura si fitoterapia. Primul lucru este eliminarea cauzelor endometriozei si ajutarea functiilor metabolice. Acesti pasi pot ajuta la eliminarea endometriozei, dar sunt importanti si ca mijloace de prevenire pentru intreaga ta sanatate. Recomandam tuturor femeilorsa urmeze acesti pasi naturali, chiar daca ele cred ca nu au endometrioza.

Daca ai probleme cu endometrioza si mananci foarte dulce sau multi carbohidrati, poti fi sigura ca aceasta e cauzata de dieta. Mancarea comunica cu materialu genetic intr-un mod in care nu ti-ai dori. Avand o dieta dulce trimiti corpului tau un mesaj gresit. Inloc ca celulel tale sa ramana sensibile la insulina ca sa continue sa depoziteze glucidele din carbohidrati tu le transmiti celulelor sa devina rezistnte la insulina. In loc sa ii spui zaharului din sange sa ramana la nivele normale tu il inviti sa creasca si in loc sa ghidezi insulina sa ramana la niveluri normale o determini sa creasca. Daca ai probleme hormonale, organismul tau iti trimite un mesaj, incearca sa iit spuna ca primeste insformatii gresite sib ca are nevoie de alte alimente pentru a ramane sanatos. Si cand iti vei rebalansa hormonii ei vor fac eminuni pentru pielea, parul si intregul tau simt al italitatii, ajutand si la scaderea in greutate.

Primii pais sunt:


2_09- schimba dieta pentru a minimiza nivelul de xenoestrogen. Elimina cat mai multe substante nonorganice, lactatele, carnea de vita si puiul pentru ca alimentele organice nu contin hormoni de crestere. Alimentele bogate in nutrienti cum ar fi broccoli, gulia, varza de Bruxel, varza etc si fibrele, ajuta la mentinerea unui echilibru hormonal si ajuta la eliminarea estrogenului din corp.

- mentine lipidele la un nivel normal pentru a opri productia necontrolata de estrogeni. Grasimea este o cauza a producerii de estrogeni, deci a fi supraponderal inseamna excess de estrogen.

- urmeaza o dieta alimentara, avand grija cati carbohidrat ingerati, pentru a ajuta metabolismul insulinei si a ajuta echilibrul hormonal. Aceasta include limitarea consumului de alcool, consumarea proteineor la fiecare masa etc.

- suplimentee cu vitamine si minerale, in special calciu si magneziu, pentru a adauga ceea ce lipseste din alimentatie.

- suplimentele din fitoterapie aduc restabiles usor nivelurile hormonale.

- mnimizeaza expunerea a xenoestrogeni in mediu. Nu pune alimentele in vase de plastic la microunde, foloseste vase ceramice pentru aminimiza continutul de plastic in alimentatie. Pastreaza alimentele in vase de sticla.

- daca ai endometrioza, foloseste masajul si acupunctura. Uleiul de castor reduce durerea si inflamatia.

Factorii emotionali

Acum 25 de ani medicii recunoasteau legaturile intre starea emotionala si sanatate. A fost acceptat ca personalitatile de tip A 3_06au un risc mai mare de afectiuni la inima, decat cei pasivi/depresivi, femeile sunt predispuse la cancer de san. Dar nu s-a mers mai departe cu cercetarea.

Astazi este o mai mare recunoastere a impactului aupra emotiilor in sanatate. Stresul creste riscul a boli. In practica cinica, s-a observat ca multe dintre femeile care au probleme emotionale nerezolvate au si endometrioza.

Metodele naturale ajuta organismul sa reziste si chiar sa elimine endometrioza, si sa mentina nivelul de hormoni in echilibru. Exista si alte remedii conventionale cu ar fi chirurgia. Noi va sugeram sa incepeti cu metode naturale si daca e ecesar urmatii pasii de mai jos:

- folositi ibuprofen, naproxen si alte analgezice sau antiinfamatoare.

- mentinerea unui nivel echilibrat al hormonilorcu ajutorul anticonceptionalelor.

- in cazuri extreme tratamentul chirurgical poate fi singura optiune.

- indepartarea tesutului afectat cu ajutorul laserului.

- ablatie endometriala.

- histerectomie totala sau partiala daca endometrioza se afla in partea pelviana.

Vestea buna este ca exista optiuni pentru tine indiferent ce cale alegi. E