Spitalul Universitar Bucuresti

Spitalul Universitar Bucuresti

2_19Spitalul poate trata un numar mare de afectiuni si acopera intreaga gama de specializari medicale. Printre investigatiile medicale care se pot face in spital se numara: analizele de laborator, analize generale, ginecologie, ultrasunele Doppler, radioscopie cu raze X, tomografie craniana, RMN, angiografie, endoscopie, bronhoscopie, teste functionale (EKG, EEG, EMG, teste de stres, testul Holter) etc.

Spitalul Universitar Bucuresti cuprindea ka inaugurare urmatoarele specialitati: Medicina Interna, Chirurgie, Oftalmologie, Obstetrică-Ginecologie, Ortopedie, A.T.I., Laborator analize, Laborator Anatomie Patologică, Radiologie, Explorări funcţionale.

Ulterior intre anii 1984-2005 s-au adaugat Balneologia si Recuperarea Medicala. 

Sectii si compartimente noi: Unitatea de Primire a Urgentelor avand în componenţă salon de supraveghere critici si salon de necritic, Compartimentul de Hematologie şi Hemobiologie, Compartimentul pentru Prevenirea şi Controlul Infecţiilor Nosocomiale, Secţia Clinică de Neurochirurgie, Secţia Clinică Chirurgie Plastică Microchirurgie Reconstructivă, Compartimentul de Angiografie, Centrul de Hemodializă, Compartiment Chirurgie Toracică, Compartimentul Chirurgie Cardiovasculară, Secţia Recuperare Neurologică, Secţia Clinică Hematologie, Cabinet de Planificare Familială.

1_58Sectiile si compartimentele noi din perioada 2005-2008 sunt: Cardiologie Intervenţională, Unitatea de Urgenţe Neurologie, Compartiment ORL., Compartimentul Clinic de Nefrologie, Compartimentul Endocrinologie, Compartiment Diabet zaharat, Compartiment Prematuri, Compartiment Chirurgie Artroscopică.

Spitalul Universitar Bucuresti este o institutie de dimensiuni mari. In spital se pot trata un numar mare de afectiuni, acesta acoperind o gama larga de specialitati medicale cum ar fi: medicină internă, cardiologie, gastroenterologie, neurologie, neurochirurgie, chirurgie generală, ortopedie, ginecologie, chirurgie cardio-vasculară etc.

Spitalul Universitar Bucuresti a fost deschis in anul 1978 sub numele de Spitalul Clinic Municipal. In anii 1992-1993 si-a schimbat structura si dimensiunea devenind Spitalul Universitar. Consolidarea a inceput in anul 1994. In 1997 policlina devine structura separata numita Policlinica Sectorului 6, si ulterior se muta in alta locatie. In anul 2000 Spitalul Universitar isi schimba in nou denumirea devenind Spitalul Universitar de Urgenta si isi schimba structura organizatorica si functionala. In noimebrie 2010 spitalul este acreditat ISO 9001. In 2011 este incadrat ca Spital Regional de Urgenta de categoria 1 avand un nivel de competenta foarte inalt. In august 2011 Unitatea de Primiri Urgente ia in componenta erviciul Mobil de Urgenţă, Resuscitare şi Descarcerare (SMURD). Tot in 2011 s-au finalizat lucrarile celui mai modern UPU din tara.