Secrete pe care ar trebui sa le stii

Secrete pe care ar trebui sa le stii

1. Pilulele contraceptive iti pot scadea apetitul sexual

Daca dorintele tale nu mai sunt la fel de intense de cand ai inceput sa iei pastilele nu e in imaginatia ta. Este 100% adevarat ca pilulele cotraceptive reduc dorinta pentru sex la multe femei. Aceste lucru nu este valabil doar pentru femeile in perioada fertila. Pentru femeile ajunse la menopauza care pot folosi pastila in doze mici pentru a controla simptomele cum ar fi bufeurile si schimbarile de despozitie are acelasi efect.

Ce puteti face pentru a va reveni? Schimbarea pastilelor poate ajuta. Daca nu se poate folosi o alta metoda contraceptiva, sau se puate lua pilula mai putin frecvent. Daca pilula e folosita pentru ameliorarea unor simptome se discuta cu medicul pentru diminuarea dozei.

2. Pentru a diminua unele dintre efectele nedorite ale pilulelor cum ar fi greata acestea se pot introduce vaginal

Introducerea pilulei contraceptive vaginal nu este daunator, ci poate fi foarte eficient mai ales daca suferiti de greata din cauza acesteia.

Acest secret putin cunoscut a venit in lumina datorita unui studiu israelian publicat in revista Contraception. Medicii au comparat doua grupuri de femei care folosesc contraceptive orale. Un grup a luat pastila oral celalalt a introdus-o in vagin. Femeile care au folosit calea vaginala au avut stari diminuate de greata, dureri si sensibilitate a sanilor la fel si mai putine dureri de stomac decat cele care au luat pastila oral.

3. Durerile de cap pot creste apetitul sexual iar orgasmul poate opri durerile de cap si crampele musculare

 A face sex poate fi ultimul lucru din mintea ta cat timp ai o durere de cap. Nu fi surprins daca dorinta pentru ceva intim a produs migrena. Medicii nu sunt siguri de ce se intampla acest lucru. Se crede ca poate fi vorba de cresterea nivelului de serotinina, substanta care are legatura cu apetitul sexual.

Studii recente au aratat ca pana la 20% din femei care au orgasm pot inlatura migrena. Dar acesta nu este singurul caz in care orgasmul amelioreaza durerile. Orgasmul ajuta si la crampele menstruale probabil din cauza descarcarii biochimice care inunda corpul relaxand uterul.

4. Evitarea sexului  il va face sa fie dureros

Multe femei cred ca evitarea actului sexual ofera vaginului odihna, si ca acesta ar fi cel mai bun remediu impotriva contactului dureros. Expertii spun exact opusul. Durerea din timpul contactului nu este normala. In unele cazuri poate fi vorba de nepriceperea partenerului, alteori pot fi cauze hormonale pentru care se poate folosi lubrifiant si tratament.

5. Este mai usor de contactat o boala cu transmitere sexuala daca are loc contactul sexual in timpul menstruatiei

In timp ce ai contact in timpul perioadei este cel mai putin probabil sa ramai insracinata dar este cel mai usor sa contactezi o infectie. Modificarile in echilibrul acid/alcalin din vagin in timpul menstruatiei faciliteaza proliferarea bacteriilor.

6. Lenjeria de bumbac si detergentul chiar reduc riscul vaginitelor

Sunt medici care spun ca aceasta este o poveste. Vaginita e iritatia vaginului si cauzeaza arsuri si mancarimi. Lenjeria de bumbac si detergentul pot reduce riscul de aparitie a vaginitei. Un alt mod de a evita acest risc este folosirea sapunurilor pafumate.

7. Pentru a reduce riscul socului toxic atunci cand calatoriti peste granite faceti-va provizii de tampoane de acasa

Potentialele infectii cunoscute ca soc toxic este in crestere si este legat de tampoane si absorbante. Depinde de tara in care calatoresti, pentru ca le poti gasi inca langa tampoanele sigure. Daca nu esti obisnuit cu limba din alta tara poti cumpara gresit tampoanele. Pentru a fi sigur ia propriile tampoane de acasa.