Plante pentru amenoree

Plante pentru amenoree

2_17Remediile natrale pentru amenoree includ folosirea plantelor si substantelor ce se pt gasi acasa.

Unicorn fals: este o iarba traditionala care a fost folosita in medicina pentru sanatatea ginecologica a femeii. Oamenii credeau ca aceasta iarba vindeca inferitilitatea. Studii stiintifice recente arata ca aceasta presupune este adevarata si ca unicornul chiar are proriettai feritilizante.

Balsamul de lamaie:  este o alta iarba care a fost folisita in trecut pentru tratarea amenoreei si altor probleme legate de menstruatie. Ajuta la regularizarea menstruatiei si diminueaza  crampele. A fost folosita pentru amenoree si migrenele legate de aceasta.

Angelica: a fost folosita in mod traditional in probleme ca sarcina intarziata, indepartarea placentei dupa nastere. Radacina de Angelica e fost folosita pentru amenoree si dismenoree. O cercetare recenta de la Universitatea din Messina, Italia, dovedeste ca angelica are o implicare semnificativa in problemele ginecologice in special amenoree si dismenoree.

Cohosul albastru:  este o planta folosita in medicina traditionala in intreaga lume. Se crede ca cohosul este un stimulent uterin si menstrual. Proprietatile sale fitochimice stimuleaza fluxul de sange in regiunea pelvina. Studiile stiintifice recente cu privire la cohosul albastru indica faptul ca acesta are potentialul de a vindeca amenoreea si alte probleme.

Mararul: este o alta planta care a fost utilizata in mod traditional atat ca medicament cat si pentru gatit. Femeile cu menstruatie neregulata pot lua marar si pot remedia problema. Timp de secole mararul a fost folosit de femei pentru sporirea laptelui matern.

Fenicul dulce: este planta cu un efect bun asupra stimularii ciclului menstrual. Fenicul dulce a fost dovedit a fi eficace in sindromul premenstrual. De asemenea ajuta la mentinera unui echilibru optim de lichide in organism.

Schinduful: este considerat a fi o solutie pentru o multitudine de probleme feminine, legate de menstruatie si reproducere. Schinduful a fost folosit cu rezultate pozitive in sporirea laptelui matern, amenoree, ameliorarea crampelor menstruale si bufeurilor.

Vitex agnus castus: este o alta planata care confera echilibru hormonal organismului, in special in problemele legate de estrogen si progesteron. Echilibrul hormonal este foarte important in corectarea ciclului menstrual si joaca un rol important in fertilitate.

Sucul de rosii: rosiile sunt fructe delicioase care ajuta la tratarea amenoreei. Consumul de suc de rosii in fiecare zi este recomandat pentru rezultate mai bune in amenoree.

Scortisoara: este un condiment de origine asiatica. Acest condiment a fost folosit in mod traditional ca un remediu pentru diferite actiuni, una dintre ele fiind amenoreea. Un raport prezentat la Universitatea din Alexandria, in Egipt, a constatat ca adolescentele au folosit condimente si ierburi pentru tratarea amenoreei, cel mai important fiind scortisoara.

Sofranul: este un antioxidant care actioneaza ca detoxifiant. Se fierbe un varf de cutit de sfran in apa, se raceste si apoi se bea pe tot parcursl zilei, pentru a detoxifia organismul.