Plante medicinale pentru stimularea fertilitatii

Plante medicinale pentru stimularea fertilitatii

1. Ulei de Ciubotica-cucului (Primula)- modifica mucusul cervical, astfel spermatozoizii supravietuiesc pana la 5 zile de la contactul sexual si sansele unui sarcini cresc. Din cauza ca poate determina spasme ale musculaturii uterine se va administra (tot sub forma de pastile de la plafar) doar intre menstruatie si ovulatie, adica in primele 14 zile ale ciclului menstrual.Doza zilnica recomandata nu trebuie sa depaseasca 3000 mg/zi. De obicei se recomanda o doza de 1500 de grame, sub forma de pastile, achizitionate de la orice magazin cu produse naturiste. Pentru mai multa siguranta, se vor urmari indicatiile de pe prospect si se va cere sfatul unui medic.

ulei de ciubotica cucului

Este important ca atunci cand apare sarcina, administrarea uleiului sa inceteze pentru ca poate provoca contractii si declansa avortului spontan.Cele care sunt alergice la aspirina nu trebuie sa apeleze la acest remediu contra infertilitatii, deoarece planta este bogata in salicilati, care stau la baza pastilei.De asemenea, cele care au suferit o operatie sau urmeaza tratamente anticoagulante trebuie sa evite acest remediu.


2. Trifoiul rosu (Trifolium pratense)
– florile acestei plante sunt bogate in vitamine, mai ales vitaminele (B1, B2, B6), minerale (magneziu, calciu) si proteine. Sunt utile in tonifierea uterului, in reglarea echilibrului hormonal dar si in eliberarea secretiilor ce sporesc libidoul si ajuta mobilitatea spermiilor in organele genitale feminine. Se consuma sub forma de ceai din flori uscate, 1-2 cani pe zi (o lingurita de plante la cana sau conform prospectului). Efectele apar in termen mai scurt, dupa cateva luni de zile.Planta nu va fi utilizata sub nici o forma de femei insarcinate (risc crescut de avort), in tratamente cu anticoagulante sau cu salicilati si de catre persoanele predispuse la hemoragii.

trifoi rosu pentru fertilitate

3. Ulei din seminte de In – semintele de in mai au rol si in purgatie si contin o serie de vitamine si substante care influenteaza pozitiv fertilitatea echilibrand raportul estrogeni/progesteron. Aceste seminte sunt utile atat in fertilitatea femeii cat si a barbatului (regland cantitatea de testosteron si asigurand creerea unor spermatozoizi sanatosi) si se administreaza sub forma unor tablete care se gasesc la plafar, conform prospectului (difera, datorita proceselor de obtinere, doza in functie de produs).Este foarte important pentru fiecare persoana sa aiba un nivel echilibrat de acizi grasi omega-3 si omega-6 obtinuti din dieta. Aceste grasimi esentiale sunt exemple de acizi grasi polinesaturati. Acizii grasi omega-3 ajuta la diminuarea inflamatiei, in timp ce acizii grasi omega-6au tendinta de a contribui la procesul inflamatiei.

ulei de in

O dieta sanatoasa ar trebui sa includa aproximativ de 2-4 ori mai multi acizi grasi omega-3, decat acizi grasi omega-6. Semintele de in, dar nu si uleiul de in, contin o serie de substante chimice numite lignani, care joaca un rol important in prevenirea cancerului.

4. Fructul castitatii (Agnus Castus)- regleaza ciclul menstrual si ovulatia. Se recomanda o cana de ceai pe zi obtinuta din fructe uscate si maruntite. Acest remediu are insa efecte lente, in aproximativ un an-un an si jumatate. Nu estenevoie de asociere cu tratament hormonal si nu va fi urmat in sarcina (este contraindicat dupa ce ati ramas insarcinata).

Fructul castitatii este un remediu medicinal destul de ambiguu. Este considerat un foarte bun tonic uterin si un puternic vindecator al problemelor genitale la femei, dar in acelasi timp este si afrodiziac si antiafrodiziac. El se numeste fructul castitatii pentru ca avea in trecut capacitatea de a scadea libidoul femeilor. Astazi, se considera ca are efect stimulator pentru libido la femei si antiafrodiziac pentru barbati. Specialistii insa au reusit sa demonstreze capacitatile plantei de a regla secretia ovariana si de a restabili echilibrul endocrin. Reprezinta unul dintre cele mai eficiente remedii pentru sporirea fertilitatii la femei. De asemenea, un beneficiu important al plantei este faptul ca reduce simptomele neplacute ale sindromului premenstrual. Vitex Agnus Castus regleaza functiile glandei pituitare, in special ceea ce priveste secretia de progesteron.

4_04


5. Dong Quai (Angelica sinensis)
– aceasta planta este foarte folosita in medicna traditionala chinezeasca, avand rolul de a regla secretia de estrogeni si de a “pregati” mucoasa uterina atat pentru implantarea oului ca si pentru mentinerea viabilitatii acestuia. Aceasta planta, prin influenta hormonala, regleaza si ciclul menstrual, insa nu trebuie folosita in timpul sangerarilor menstruale. Se consuma sub forma de ceai pe care il gasiti in farmaciile cu profil naturist sau la plafar.

don quai

6. Radacina de unicorn (Chamaelirium luteum)– reprezinta un excelent tonifiant al organelor genitale feminine, dar si masculine. Se recomanda folosirea ei atat pentru fertilitate, cat si in timpul sarcinii pentru prevenirea unui avort spontan si ameliorarea greturilor matinale. Se administreaza sub forma de tinctura, intre 5-15 picaturi pe zi.

Aceasta planta poate face minuni pentru sistemul reproducator al ambelor sexe, in special pentru cel feminin. Este un tonic de nadejde al aparatului genital feminin, stimuland toate organele sa conlucreze in vederea sporirii sanselor de concepere a unui bebelus. De asemenea, are rezultate recunoscute in tratarea impotentei barbatilor.

radacina de unicorn

Are efecte benefice asupra simptomelor sindromului premenstrual, calmand durerile si disconfortul, dar si de echilibrare hormonala normalizand ciclurile menstruale. In acest fel, ovulatia poate fi calculata mai usor, iar sansele de sarcina cresc considerabil.Radacina stimuleaza si activitatea ovariana in vederea eliberarii foliculilor din ovare, fiind cu succes utilizata ca tratament impotriva infertilitatii.

7. Ginseng -stimuleaza fertilitatea masculina, creste libidoul si productia de spermatozoizi. Are efecte si in cazul femeilor, insa de intensitate mai mica si este interzisa in sarcina.

Atentie: inainte de a incepe terapia naturista cu plante medicinale pentru fertilitate cereti sfatul medicului pentru ca unele plante nu se ascociaza cu anumite terapii medicale specializate. De asemenea anumite boli cronice si unele acute dau contraindicatii pentru tratamentul naturist al fertilitatii.

ginseng

Stabunii nostri mestecau radacina de ginseng pentru a inlatura oboseala si a se energiza. Iata si alte beneficii ale ginsengului:
- Inlatura efectele de senescenta (imbatranire) ale organismului
- Fortifica organismul, intensificand activitatea sistemului imunitar. O substanta din ginseng numita saponina contine antioxidanti care ajuta la incetinirea procesului de imbatranire si la intarirea sistemului imunitar.
- Ginsengul contine de asemenea steroizi. Chinezii numesc aceasta planta “esenta barbatilor” (gin=barbat, seng=esenta). Steroizii continuti in ginseng sunt foarte asemanatori cu cei pe care ii secreta corpul uman, fiind deci o planta utila pentru marirea performantelor sportive si inlaturarea oboselii musculare.
- Ginsengul echilibreaza procesele metabolice prin continutul de saponine care au de asemenea rolul de a regla tensiunea, colesterolul si tensiunea arteriala.
- Este un bun afrodisiac, prevenind disfunctiile sexuale atat ale barbatilor cat si ale femeilor. Totodata ginsengul sporeste fertilitatea femeilor si potenta barbatilor.
- Stimuleaza digestia
- Este un bun tonic cerebral, crescand performantele memoriei, atentiei si puterea de concentrare si totodata are efect de clamare, eliminand stresul psihic.