Homeoterapia in ginecologie

Homeoterapia in ginecologie

Difunctiile hormonale sunt specifice femeilor in perioada fertila. Sindromul premenstrual este specific femeilor cu varsta in jur de 20 de ani in timp ce dismenoreea se observa la femeile si mai tinere. Ovulatia intarziata sau absenta este unul din cele mai frecvente motive de infertilitate in cupluri care incearca sa aiba copii. Ciclul menstrual nu este regat exclusiv de hormoni fiind legat si de alte functii complexe ale organismului. Problemele menstruale pot avea si cauze psihoogice.

2_13Datorita posibilitatii nedorite de efecte secundare, edicatia pe baza de hormoni nu se recomanda si nu este intotdeauna cea mai buna solutie. Mute femei refuza tratamentul hormonal si cauta tratamente naturiste sau tratamente alternative mai putin daunatoare. In comparatie cu terapia hormonala, atat fitoterapia cat si remediile homeopatice s-au dovedit eficiente in tratarea problemelor hormonale. Avantajele terapiei homeopatice combinate cu tratamente hormonale confera organismului o mai mare toleranta si inlatura formarea chisturilor ovariene.

Una din cele mai importante metode si remedii homeopatice sunt tratamentee cu Hormeel S. acesta este valabil sub forma de pastile sau de injectii. Dozajul standard recomandat este 10 pastile distribuite in 3 doze pe zi. Acest dozaj poate varia in functie de pacient. Datorita naturii simptomelor majoritatea pacientilor sunt tratati pe o perioada mai lunga, intre 1 si 3 luni. Cel mai un tratament inregistrat a fost de 5 luni. In alte cazuri se prescriu si medicamente aditionale sau terapie fara pastile ca acupunctura, kinetoterapia  si terapia fizica. Nu au fost diferente semnificative intre grupuri care au facut i alte tratamente in timpul homeoterpiei,

Pot avea loc si efecte nedorite ca oboseala, anxietatea, ameteala sirinite alergice. In general intoleranta la Hormeel S  este o exceptie, deoarece dupa statistici 53% din pacienti se simt excelent, 45% se simt bine si doar 1% se simt rau.

Studiile medicilor asupra terapiei constata ca se inregistreaza o vindecare completa la 1 din 4 pacienti ceilalti avand doar simptome ameliorate si reduse la minimum. Terapia nu a avut succes pe 3% din pacienti.

3_09Cu exceptia perioadei de pubertate menopauza este cea mai intensa schimbare care intervine in echilibrul hormonal feminin. In timpul acestei faze multe femei sunt victime ale unei varietati de simptome neurovegitative si neuropsihologice datorita nivelului de estrogen. Inlocuind terapia cu estrogeni poate ameliora simptomele si sa inhibe procesele patologicem dar administrarea hormonilor este contraindicata daca sunt probleme cu ficatul, rinichii sau pancreasul si se creeaza riscul de tromboze.

Sindromul premenstrual este caracterizat de schimbari psihologice care variaza in intensitate de la un pacient la altul. Aceste schimbrui care pot include nervozitate, schimbari ale tegumentului apar intre 7 si 10 zile inainte de menstruatie si dispar cand aceasta apare. Aceste simptome sunt cauzate de factori endocrini. In prezent nu se stie exact cum poate fi tratat acest sindrom. Dupa un studiu american, terapia cu progesteron (un hormon produs de corpus luteum), este doar un efect placebo. Multe paciente sunt sceptice la terapia hormonala si le cer terapeutilor metode alternative de tratament.

Hormeel S este un remediu homeopatic ale carui ingrediente permite influentarea favorabila a unui numar mare de disfunctii ginecologice. De exemplu, componenta Pulsatilla este folosita in tratarea inflamatiilor si problemelor functionale genitale, in timp ce Ignatia are o influenta pozitiva in problemele nervoase. Remediul homeopatic, Sepia, este indicat pentru simptome tipice menopauzei ca frisoanele, depresia si iritabilitata. Hormeel S este eficient in tratarea sindromului premenstrual si a problemelor din timpul menopauzei fiind si un remediu tolerat de organism si neinvaziv.