Ginecolog

2_20Un ginecolog este un medic care se specializeaza in sanatatea reproductiva a femeii. Obstetricienii au grija de femei in timpul sarcinii sai dupa ce se naste copilul. De asemenea ei ajuta la nastere. Un ginecolog care este si obstetrician face munca amandurora.

Un ginecolog obstetrician se ocupa de majoritatea problemelor de sanatate pentru vaita unei femei, inclusiv controlul sarcinii, nasterea si menopauza. Un ginecolog poate de asemenea sa faca teste pentru cancer, trateaza infectii si realizeaza chirurgie pentru organele reproducatoare.

Deoarece ginecologii se ocupa cu probleme de sanatate personale si delicate, gandul de a vedea unul in special pentru prima data va pune in dificultate unele femei.  Acestea pot fi nervoase sau anxioase cand medicul examineaa cele mai ersonale parti ale corpului lor. Sau pot fi refractare la discutii despre probleme intime cu ginecologul. Pentru a face controalele anuale sunt cateva lucruri pe care ar trebui sa le urmariti pentru a va simti cnfortabil in cabinetul ginecologic si pentru a stii dinainte la ce sa va asteptati acolo.

Nu veti avea incredere in oricine cu cele mai sensibile parti ale corpului dumneavoastra . De aceea aveti nevoie sa  ganditiv atent alegerea  in materie de ginecologi.

Nu alegeti la intamplare un ginecolog de pe o lista . luati informatii de la un prieten, un membru al familiei sau un madic de familie. De obicei medicul de familie va trimite la majoritatea analizelor si procedurilor medical si va avea referinte bune si in cazul medicului ginecolog.

In timp ce luati o decizie incercati sa stabiliti ce doriti, un ginecolog barbat sau o femeie. Unele femei se simt mai bine vizitand un ginecolog de gen feminin pentru ca ele vor trebui sa se dezbrace complet sau partial in timpul examinarii.

Intalniti-va cu ginecologul inainte de consultatie. Puneti intrebari despre exeprienta medicala a ginecologului, certificare si atitudine cu privire la problemele reproducatoare importante cum ar fi controlul nasterii.

Intrebrile pot include: acceptati asigurare medicala? La ce spital lucrati? Care este programul? Daca nu sunteti la cabinet cine va tine locul?

Asigurati-va ca va simiti confortabil inainte de a deveni pacient.