Cele mai sigure si non-abuzive metode de contraceptie

Cele mai sigure si non-abuzive metode de contraceptie

 

Metodele contraceptive prezentate mai jos sunt non-horonale si au efecte negative reduse.

1. Prezervativele

Au o eficacitate de 98% atunci cand sunt folosite corect. Piata este plina de modele care mai de care mai placute si ingenioase, asa ca nu te mai poti plange ca te incomodeaza in timpul sexului.

 1_52

2. Prezervativele pentru femei
Acestea se fixeaza inainte de sex in vagin si sunt eficace intr-o proportie de 95%. In plus, acestea se rup mai greu decat cele masculine – inca un motiv in plus sa optezi pentru ele.

Prezervativul pentru femei este destul de putin cunoscut, si tot la fel de putin folosit, si la fel ca prezervativul petnru femei are rolul de a impiedica intalnirea dintre spermatozoid si ovul. Efectul contraceptiv al prezervativului feminin se bazeaza pe faptul ca nu lasa sa intre in vagin sperma (spermatozoizii nu pot fecunda ovulul). Efectul lui protector impotriva infectiilor cu transmitere sexuala se bazeaza pe faptul ca impiedica atat contactul dintre fluidele corpului (sperma, secretii vaginale, sange) si mucoasele organelor genitale cat si contactul direct dintre penis si vagin.

Prezervativul este singura metoda care protejeaza atat impotriva sarcinii nedorite cat si impotriva Infectiilor cu Transmitere Sexuala, in acelasi timp. Prezervativul feminin este un cilindru inchis la unul din capete, confectionat din poliuretan. Are la ambele capete cate un inel flexibil. Se introduce in vagin inainte de contactul sexual. La capatul inchis al cilindrului se afla un inel flexibil care sta in dreptul colului uterin si este pe post de "ancora", impiedicand prezervativul sa iasa din vagin in timpul actului sexual. La capatul deschis al cilindrului se afla un alt inel flexibil, mai mare decat primul si care ramane in afara corpului. El acopera vulva si o parte din perineu in timpul actului sexual.

Prezervativul feminin poate fi introdus in vagin cu cel mult 8 ore inainte de contactul sexual si trebuie scos imediat dupa contactul sexual.


3. Diafragma

Se comporta ca o bariera impotriva spermei si, daca este folosita corect, are o eficacitate de 92-98%. Trebuie sa tii cont doar de faptul ca medicul este cel care ti-o fixeaza.
O diafragma trebuie prescrisa de catre un medic; inserarea ei necesita un scurt instructaj. Diafragma trebuie sa fie unsa cu o crema spermicida inaintea fiecarui raport sexual si apoi lasata pe loc timp de 6 pana la 8 ore, dar niciodata mai mult de 24 ore. Dupa utilizare ea trebuie sa fie spalata, clatita, uscata, pudrata cu talc si pastrata la adapost de praf.
Asociata cu un spermicid, diafragma este un bun contraceptiv: daca instructiunile de utilizare sunt respcctate, indicele de esec este de 3%. Pentru a fi eficace, diafragma contraceptiva trebuie sa fie perfect adaptata anatomiei utilizatoarei; orice modificare corporala importanta (slabire, luare in greutate, nastere) necesita un control medical pentru ajustarea sa si, uneori, inlocuirea sa.

diafragma


4. Capacul cervical


Este un capac de cauciuc care se fixeaza in colul uterin si poate fi lasat acolo 48 de ore. La fel ca diafragma, acesta trebuie sa fie introdus de medic. Sansele sa nu ramai insarcinata? 91%.