Cabinet Ginecologic

Cabinet Ginecologic

1_60Vizita la un ginecolog – un medic care se orienteaza pe sanatatea aparatului reproducator feminin – inseamna ca iti asumi responsabilitatea pentru ce se intampla cu organismul tau. Este important sa aflii ce se intampla in organismul tau la pubertate de exemplu. Inainte de o vizita in cabinetul ginecologic, iti poti trasa bine in minte faptul ca ginecologul poate detecta probleme ginecologice. De exemplu un medic specialist care se ocupa de adolescenti sau un pediatru ori medic de familie poate fi capabil sa iti examineze vaginul. Desigur poate fi stresant sa ai de aface cu tot felul de medici si sa vizitezi mai multe cabinete, dar sa descoperi mai mult te ajuta sa stii ceea ce vrei.

De ce sa faci vizite la cabinetul ginecologic?

Vizita la ginecolog te poate ajuta sa intelegi ce se petrece cu organismul tau, poate stabili ce este normal pentru tine astfel incat sa poti observa daca sunt si probleme care se schimba, poate da voie medicului sa descopere problemele devreme in asa fel incat sa fie tratate inainte sa se inrautateasca, poate explica daca o secretie vaginala e normala, cum ar trebui sa arate o secretie normala si care sunt semnele unei probleme, te poate invata cum sa te protejezi si ce metode contraceptive sa folosesti.

Ginecologul poate raspunde la orice intrebare pe care o ai si iti poate explica schimbarile care survin in organismul tau. Este important sa poti construi o relatie buna cu ginecologul astfel incat acesta sa poata intelege problemele tale de sanatate si ceea ce se intampla cu tine.

Ce se intampla in cabinetul ginecologic?

Este de inteles daca esti agitata inainte de prima vizita intr-un cabinet ginecologic. Aminteste-ti ca o parte din timp o veti petrece vorbind. Medicul tau va pune intrebari despre tine si familia ta pentru a vedea daca ai vreun istoric al bolilor. Iti poti intreba ginecologul tot ce iti trece prin minte. Nu iti face griji! Probabil ginecologul tau a auzit deja toate problemele pe care le poti pune tu. Poti vorbi despre orice nelamuriri ai incluzand: crampele si problemele periodice, acneea, problemele de greutate, depresia si bolile cu transmitere sexuala.

In timpul vizitei, medicul tau probabil va face cateva investigatii standard cum ar fi verificarea tensiunii si greutatii tale. De asemena probabil iti va examina sanii. Este normal pentru femeile tinere sa aiba mici noduli pe san dar probbail medicul tau va vrea sa se asigure ca nu exista riscuri.