Acupunctura

Acupunctura a fost folosita cu succes in tratarea infertilitatii de 2000 de ani. Unele din actiunile acesteia reduc stresul care faciliteaza fertilitatea prin normalizarea axei hipotalamo-pituitara-ovaraiana care este extrem de importanta pentru reglarea sitemului reproducator. Cercetatorii au publicat beneficiile aduse de acupunctura sistemului reproducator.

2_14Reduce stresul si hormonii in exces asociati cu acesta si care sunt secretati n detrimentul fertilitatii.

Imbunatateste  maleabilitatea peretelui uterului prin irigarea corespunzatoare a zonei crescand astfel posibilitatile de implantare a ovulului.

Creste secretia de endorfina care are o influenta direct asupra secretiei de gonadotropina, hormon necesar in procesul de reproducere.

Regleaza menstruatia prin influentarea directa a plasmei hormonilor respunzatori de fertilitate: hormonul foliculostimulant, hormonul luteinizant, estradiolul si progesteronul.

Mai jos este o lista cu cauze ale infertilitatii pe care acupunctura le poate inlatura:

- stresul

- amenoreea

- lipsa vulatiei

- endmetrioza

- niveluri de FSH crescute

- nereguli in faza luteala

- perete subtire al uterului

- imunitate

- blocaj de tub falopian

- sindromul ovarelor polichistice

- inflamatii pelviene

- infertilitate neasteptata etc

Stuiile arata ca dupa 3-6 sedinte acupunctura poate imbunatatii anormalitati ale sistemului reproducator cum ar fi menstruatia neregulata, dezechilibre hormonale, etc.  Daca o femeie doreste sa faca acupunctura pentru a ramane insarcinata se recomanda sa inceapa tratamentul cu 6-9 luni inainte de momentul conceperii.

3_10Majoritatea femeilor nu inteleg ca foliculii ovarieni sunt selectati dintr-un loc cu mai multi foliculi cu un an inainte de a fi secretati in etapa de ovulatie si dureaza aproximativ 5 uni ca un ovar care gazduieste un folicul sa dezvolte un ovul capabil de fertilizare.

Majoritatea fmeilor nu stiu cat de benefica este acupunctura pentru a ajuta procesul de fertilizare.  Uneori este necesar sa se inceapa acupunctura pentru a creste sansele de a ramane insarcinate.

Deoarece este nevoie de minim 3 sedinte pentru schimbari pozitive in sistemul reproducator, este recomandat sa se faca tratamentul pentru 3-6 luni. Este important in succesul tratamentului ca femeia sa ia si masuri impotriva stresului, luand plantele prescrise si implementand schimbari de dieta daca sunt recomandate. Hipnoterapia poate fi de ajutor in reducerea stresului si in motivarea unei femei sa faca schimbari.

Chiar daca 3-6 luni pot parea o perioada lunga pentru a incerca sa ramana insarcinata, este nevoie sa iti dezvolti propria atitudine in aceasta perioada de timp si sa nu transformi tratamentul intr-o perioada stresanta. Intreg tratamentul sustine organismul si imbunatatest sistemul reproducator. Daca o femeie nu face altceva decat sa se uite la ceas si sa verifice cat mai e pana va ramane insarcinata va deveni nelinistita si frustrata ceea ce ii va afecta sistemul reproducator.

Daca in schimb se va concentra pe beneficiile personale va fi multumita de tratament si isi va imbunatati sansele ca acesta sa functioneze. Este important pentru o femeie sa inteleaga ca imbunatatind atat sanatatea generala cat se in mod particular pe cea a sistemului reproducator va creste si sansele de a avea o sarcina sanatoasa si de a naste un copil sanatos.