5 semne care te trimit urgent la ginecolog

5 semne care te trimit urgent la ginecolog

 

 

 

 

 

 

Toate femeile ar trebui sa faca in cel putin un consult ginecologic pe an, chiar daca nu prezinta simptome suparatoare. Nu trebuie sa ne doara ceva ca sa apelam la sfatul unui medic. Desi par inutile consultatiie medicale atunci cand nu exista simptome pot ajuta la determinarea unor afectioni care nu prezinta simptome sau la prevenirea si depistarea sin timp a unor boli.

 

Nu ignora simptomele şi nu amâna consultul ginecologic!


Simptomele ginecologice cu care ne putem confrunta sunt destul de variate, însă există câteva semne pe care nu este indicat să le ignorăm. Nici amânarea la nesfârşit a consultului ginecologic nu este o soluţie sigură pentru tine în cazul în care ai constatat că ceva nu este în regulă.

 

 

Nu lua tratamente "după ureche"!


De asemenea, administrarea unui tratament adoptat de o prietenă nu este recomandat. Orice tratament pentru problemele de natură ginecologică trebuie administrat la recomandarea medicului şi numai în urma unor analize medicale. Medicul ginecolog îţi va prescrie un tratament în funcţie de diagnosticul pus după interpretarea rezultatelor.

 

 

Nu întreba pe forumuri ce anume să faci!


Întrebările postate pe diverse forumuri nu te vor ajuta deloc. Mai bine nu pierde vremea făcând acest lucru, ci sună la cabinet pentru a te programa la medic. Niciun răspuns oferit pe internet nu te va scăpa de problema ta, atâta vreme cât nu ai efectuat analizele necesare şi nu ştii cu ce afecţiune te confrunţi.

 

 

Mergi la medicul ginecolog dacă ai:


1. Sângerări vaginale
În afara sângerărilor care apar în timpul ciclului menstrual nu este normal să vezi picături de sânge pe lenjerie.

Aşadar dacă ai constatat sângerări anormale este bine să mergi de urgenţă la medic, deoarece pot să fie cauzate de numeroase afecţiuni genitale.

2. Secreţii vaginale anormale
O scurgere vaginală (leucoree) în anumite cantităţi este normală la femeile sănătoase, aceasta fiind modalitatea vaginului de a se curăţa singur şi de a menţine o stare de echilibru. Acest lichid secretat are un miros discret (nicidecum neplăcut), o consistenţă lăptoasă, o culoare alb-tulbure sau transparentă, iar în momentul în care se usucă pe lenjerie capătă o nuanţă gălbuie. Cantitatea secretată variază în funcţie de ciclul menstrual şi de la femeie la femeie. Însă, daca observi secreţii vaginale abundente însoţite de miros neplăcut, cu o consistenţă neobişnuită (grunjoasă, brânzoasă) şi culoare gri-albicioasă sau alb-verzuie trebuie să te prezinţi cât mai repede la un consult.

3. Mâncărime vaginală
Dacă ai mâncărimi supărătoare în zona genitală nu amâna vizita la medic. Acestea pot să aibă cauze multiple de la substanţe chimice iritante la infecţii vaginale sau alergie la latexul din prezervativ.

4. Durere în zona ovarelor
Poate semnala o răceală la ovare, cum mai este numită anexita în popor. Anexita sau răceala la ovare este o boală inflamatorie pelvină care presupune inflamarea organelor din pelvis.

5. Durere la contact sau în timpul actului sexual
Nu este firesc să te doară atunci când atingi zona genitală. Negii genitali (Papilloma virus), candidoza sau tricomoniaza sunt doar câteva dintre posibilele boli care pot să cauzeze simptomele supărătoare cu care te confrunţi.