Cabinet Ginecologic Lugoj

Cabinet Obstetrica-Ginecologie Lugoj

Cabinet Ginecologic Lugoj reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Cabinet Ginecologic Lugoj: Cabinet Obstetrica-Ginecologie Lugoj.

cabinet ginecologie lugoj, consultatii ginecologice lugoj

Consultatii ginecologice
Consultatiile ginecologice sunt sunt utile in supravegherea sanatatii femeii, in depistarea si tratarea afectiunilor ginecologice, in contraceptie sau in depistarea si supravegherea sarcinii. Consultatia ginecologica si testul Papanicolau sunt recomandate a fi facute in fiecare an.

Diagnosticul si tratamentul sterilitatii
Sterilitatea reprezinta o conditie ce afecteaza capacitatea femeilor si a barbatilor de a concepe copii sau reprezinta incapacitatea femeilor de a duce la termen o sarcina. Diagnosticul de sterilitate poate fi stabilit in urma unor analize de specialitate.
Tratamentul impotriva sterilitatii se desfasoara in conformitate cu necesitatile fiecarui pacient, in functie de cercetarile efectuate in prealabil.Metodele de tratament pot varia de la simpla consiliere de cuplu sau prescrierea unei medicatii pentru tratarea unor infectii, pana la feritlizarea in vitro.

Electrocauterizare col uterin
Electrocauterizarea colului uterin este o procedura chirurgicala prin care este distrus un tesut afectat (modificat patologic) prin ardere cu ajutorul curentului electric. Inainte de efectuarea electrocauterizarii se impune un examen ginecologic, pentru a exclude starile care contraindica aceasta procedura: sarcina, inflamatia acuta sau subacuta a parametrelor, anexelor si starile febrile in general.

Ecografie abdominala
Ecografia abdominala foloseste undele acustice reflectate pentru a produce o imagine a organelor abdominale. Uneori, o ecografie este recomandata pentru o evaluare detaliata a unui anumit organ, cum ar fi ecografie rinichiului sau a unei anumite zone, cum ar fi ecografie pelvina.

Contraceptie (hormonala, locala, montare sterilet)
Metodele contraceptive reprezinta instrumente care impiedica aparitia sau dezvoltarea unei sarcini. Alegerea unei metode (hormonala, locala, sterilet, de urgenta) trebuie sa se realizeze printr-un bagaj de informatii corecte oferite si discutate cu medicul, in conformitate cu necesitatile fieacarei femei in parte. Informatiile despre metodele contraceptive la care se poate recurge pentru evitarea unei sarcini nedorite sunt gratuite in toate cabinetele de specialitate.

Consultatii sarcina
Din prima luna de sarcina, gravida trebuie sa se prezinte la consultatiile periodice. La prima consultatie se fac analize de sange si o ecografie.

Ecografie transvaginala
Ecografia transvaginala este realizata cu ajutorul a unei sonde ecografice care se introduce in vagin si care permite vizualizarea organelor genitale interne, si a unei sarcini incipiente.

Depistare cancer col uterin (examen Papanicolau), preventie si tratament (vaccinare)
Examenul Papanicolau este un mijloc extrem de eficient in diagnosticarea formelor incipiente ale cancer de col uterin, acest examen fiind totodata un ajutor al celorlalte mijloace de diagnostic prezumptiv si mai ales al colposcopiei. Testul Papanicolau poate identifica modificarile de la nivelul colului inainte ca acestea sa devina canceroase, precum si diferite tipuri de infectii.
Cea mai buna metoda de preventie este controlul anual cu efectuare a testului Papanicolau. De asemenea, fiecare femeie poate opta pentru vaccinarea prin programul national vaccin anti HPV (Human Papilloma Virus). Diagnosticarea se face pe baza rezultatelor testului Papanicolau, a biopsiei tesutului tumoral si a altor investigatii imagistice

Ecografie sarcina abdominala sau endovaginala, supraveghere sarcina
Ecografia abdominala da oportunitatea gravidei sa vada imaginea fatului. Se realizeaza cu ajutorul unui instrument mic, denumit transductor, pe care se va aplica gel si care va fi miscat de-a lungul abdomenului.

Chiuretaj biopsic
Se foloseste in depistarea cancerului de corp uterin si reprezinta o manevra chirurgicala sub anestezie generala, pentru prelevarea de tesut endometrial.

Chiuretaj uterin pentru intreruperea de sarcina
Este o manevra chirurgicala nedureroasa deoarece se realizeaza sub anestezie generala prin aspiratie in vederea intreruperii curului sarcinii la cerere.

Biopsia de col
Este o manevra chirurgicala minim invaziva prin care se preleveaza tesut din profunzimea colului in scopul depistarii cancerului de col uterin cand testul Papanicolaou indica o suspiciune pentru displazie sau malignitate.

Conizatia
Este o manevra chirurgicala care se realizeaza sub anestezie generala cu ansa electrica pentru diagnosticul si tratarea displaziilor simple la femeile tinere.

Galerie foto

Cabinetul de ginecologie, partenerul Cabinet-Ginecologic.ro, va ofera consultatii si tratamente de obstetrica-ginecologie: consultatii, ecografie, examen/test Babes Papanicolau, ecografie abdominala, montare/extractie sterilet, monitorizare sarcina trimestru I, II, III, colposcopie, ecografie transvaginala, trimestrialecografie dopper 2D/3D/4D, test non stres, consult senologic, noduli la san, adenom mamar, placarde mamare, benigne, ecografie mamara, secretie vaginala, terapie laser pentru afectiuni ginecologice, uterina - fibroame, mioame, ovare micropolichistice, cultura din col, depistarea cancerelor genitourinare si mamare, tratamente pentru boli cu transmitere sexuala, electrocauterizare col uterin, diagnosticul sterilitatii, monitorizare sarcina